Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design (2024)

door Lindy | dec 4, 2023 | Human Design | 0 Reacties

Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design (1)

Het einde van 2023 is in zicht. Een mooi moment om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken en te fantaseren over het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen en verlangens? Hoe zou jouw ideale 2024 eruitzien? Ik daag je uit om groots te dromen. Want wat je ook wilt bereiken in dit leven, het is er voor je! Door een vision board te maken, word je steeds weer herinnerd aan de toekomst die je voor jezelf wilt creëren. En door in alignment te leven met jouw unieke design trek je je droomleven nog sneller naar je toe.

Wat is een vision board?

Een vision board wordt ook wel een vision map, life collage, een dream board of een mood board genoemd. Het is een verzameling van beelden, kleuren en quotes die jouw wensen en dromen visueel maken. Dit kunnen hele concrete beelden zijn, maar het kan ook een bepaalde sfeer zijn. Hoe je je vision board vormgeeft is helemaal aan jou. Het is een persoonlijke collage die jouw ideale leven tastbaar maakt en dat werkt super inspirerend en motiverend!

  Waarom een vision board maken?

  Het idee achter een vision board is gebaseerd op de wet van de aantrekkingskracht. Alles in het Universum heeft een bepaalde trilling en staat dus in verbinding met elkaar. Oftewel; “Alles is energie”. Einstein zei het al. En deze natuurkundige trilling is zelfs meetbaar. Niks zweverigs aan dus. Ook woorden en gedachten hebben een bepaalde trillingsfrequentie. Van alles wat je uitzendt, trek je iets soortgelijks aan. Dit wordt ook wel “like attracts like” genoemd. Door een vision board te maken en er regelmatig naar te kijken, stimuleer je positieve gedachten, herinner je jezelf aan je dromen én aan het feit dat alles mogelijk is!

  “Hold the vision, trust the process”

  Handige tools voor het maken van je vision board

  Het samenstellen van een vision board is een creatief en intuïtief proces. Je kunt er verschillende aspecten van je leven in terug laten komen. Denk hierbij aan je carrière, je droomhuis, je relatie of persoonlijke groei. Zet je alles op één vision board? Of maak je meerdere vision boards met verschillende thema’s? Er is geen goed of fout. Daarnaast kan je ervoor kiezen om je bij het samenstellen te focussen op het eindresultaat, het proces of op een combinatie van deze twee.

  Met de hand of digitaal?

  Je kunt een vision board zowel met de hand als digitaal maken. Ga bijvoorbeeld lekker aan de slag met knipsels uit magazines en plak ze op een prikbord of een stuk karton. Het voordeel hiervan is dat je ‘m overal in je huis kunt ophangen en er dus dagelijks een blik op kunt werpen. Een andere optie is je vision board digitaal maken. Je kunt hier onder andere Pinterest of Canva voor gebruiken en je vision board vervolgens bijvoorbeeld opslaan als screensaver op je telefoon.

  Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design (2)

  Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design (3)

  Hoe maak je je vision board met behulp van jouw Human Design?

  Door je vision board vanuit jouw unieke design te maken, maak je ‘m nog krachtiger! Zo pak je het aan:

  De invulling van je vision board

  Tijd om je dromen en verlangens visueel te maken! Mijn belangrijkste tip daarbij is: Droom groots en denk niet in beperkingen! Het ‘hoe’ is niet belangrijk. Het enige wat jij hoeft te doen is het Universum laten zien wat je wilt en vervolgens te vertrouwen. Hoe je je vision board precies invult is afhankelijk van je Human Design. Vraag je persoonlijke chart op en bekijk de pijlen naast je hoofd. Deze 4 pijlen noem je de variabelen. De twee linker pijlen hebben een onbewuste rol in jouw leven. De twee rechter pijlen zijn je bewuste kant. Ze geven inzicht in hoe jouw hoofd (mind) werkt en hoe je optimaal kunt presteren. Hoe staat de pijl rechtsonder bij jou? Dit is van invloed op hoe jij jouw vision board mag vormgeven.

  • De pijl staat naar links

  Staat de pijl rechtsonder naar links? Dan mag jouw vision board heel specifiek zijn. Maak het zo concreet mogelijk. Wat wil je precies? Wat voor kleding vind je mooi? Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Probeer daarbij in te zoomen op de details. Wat staat er in dat huis? In wat voor type auto rijd je? Het kan van alles zijn. Heb je nog geen helder beeld van wat je precies zou willen manifesteren? Kies dan voor iets waar je echt van ‘aan’ gaat. Dan volgt de rest vanzelf.

  • De pijl staat naar rechts

  Staat de pijl rechtsonder naar rechts? Dan mag je jouw vision board vanuit gevoel maken. Hoe wil jij je voelen in jouw toekomst? Wat voor gevoel geeft dat droomhuis jou? De details, zoals de kleur auto, het merk van je kleding of de plaats waarin je wilt wonen, zijn daarbij minder van belang. Vind je het lastig om hier op in te tunen? Ga dan eens op zoek naar een bepaalde lifestyle die je aanspreekt of mensen die je inspireren en plaats dat op je vision board.

  • Je vision board in de praktijk

  Yes, je hebt je vision board gemaakt! Hoe kan je er nu mee werken in het dagelijks leven? Ook dat is weer afhankelijk van de pijlen naast je hoofd. Staat de pijl linksonder naar links? Dan mag jij iedere dag naar je vision board kijken en ‘m waar nodig aanvullen. Het houdt je dromen levend! Staat de pijl linksonder naar rechts? Dan mag je het wat meer loslaten.

  Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design (4)

  Zo manifesteer je jouw vision board met Human Design

  Met een vision board zend jij jouw boodschap naar het Universum en het Universum laat je vervolgens zien wat de weg is er naar toe. De kans is groot dat jouw wensen op onverwachte manieren naar je toe komen. Vertrouw op dit proces en geloof in jezelf. Wanneer je jouw unieke design leeft trek je je droomleven als een magneet naar je toe! Ik geef je 3 praktische tips hoe jij met jouw design je vision board kunt manifesteren.

  1. Merk je not self op en hoe je daar je signature van kunt maken

  Je not-self thema is het gevoel dat jij ervaart wanneer je niet in lijn met jouw design handelt. Je signature is het gevoel dat jij ervaart wanneer jouw beslissingen in lijn zijn met je design. Probeer er gedurende de dag eens op te letten wanneer je je not self ervaart. Wat heb je nodig om daar je signature van te maken? Door m’n not self op te merken en bewust te kiezen voor wat wél de bedoeling is, shift alles in een razendsnel tempo.

  Dit is jouw not self

  Projector: verbittering

  Manifestor: boosheid

  Generator: frustratie

  Manifesting Generator: boosheid en frustratie

  Reflector: teleurstelling

  Dit is jouw signature

  Projector: succes

  Manifestor: vrede (rust)

  Generator: tevredenheid

  Manifesting Generator: vrede en tevredenheid

  Reflector: verrassing

  2. Volg je autoriteit

  Je autoriteit laat je zien hoe jij beslissingen maakt en hoe je aanvoelt of iets wel of niet de bedoeling is voor jou. Binnen Human Design worden er 7 autoriteiten onderscheiden:

  • Emotionele autoriteit
  • Sacrale autoriteit
  • Splenic autoriteit
  • Ego/hart autoriteit
  • Self-projected autoriteit
  • Mentale of Environmental autoriteit
  • Lunar autoriteit

  Welke autoriteit je precies hebt, is afhankelijk van de centra die bij jou gedefinieerd zijn. In de blogartikelen over ieder energietype lees je meer hierover. Of vraag een gepersonaliseerd blauwdruk aan. Daarin leg ik gedetailleerd en super praktisch aan je uit hoe je dit voor jezelf kunt laten werken.

  Liefs,
  Lindy

  Meer weten over Human Design?

  Het 3/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jou

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Het 3/5 profiel in Human Design: dit zegt het over jouJe profiel vertelt je alles over jouw persoonlijkheid en hoe je gezien wordt door je omgeving. Ook zegt het wat over hoe jij je levensdoelen manifesteert. In Human Design staat het 3/5 profiel voor experimenteren,...

  Lees meer

  Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jou

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Dit zeggen de pijlen (variabelen) in Human Design over jouDe pijlen in je Human Design chart geven je inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, in welke omgeving jij je het prettigst voelt en hoe je informatie tot je neemt. Ze zijn een mooie tool om je verder te...

  Lees meer

  Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human Design

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Zo begrijp je de invloed van de transits op jouw Human DesignDe planeten in ons zonnestelsel zijn continu in beweging. Van de stand van de zon tot de beweging van de maan, ze hebben (onbewust) een krachtige invloed op jouw dagelijkse leven. Je noemt deze verschuiving...

  Lees meer

  Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Wat zegt Human Design over jouw relaties met anderen?Human Design geeft je inzicht in je kwaliteiten, je kansen, je uitdagingen en je valkuilen. Je bent daarin uniek! Maar wat gebeurt er als er twee personen samenkomen? Oftewel; wanneer je twee unieke designs...

  Lees meer

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  De 9 Human Design centers & hun unieke krachtenOp je chart zie je gekleurde en witte vlakken. Deze vlakken noem je binnen Human Design je centers. Het zijn er negen in totaal en elk centrum heeft zijn eigen kenmerken en krachten. Samen vormen ze de basis van jouw...

  Lees meer

  Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk.

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Is Human Design onzin? Dit is hoe ik daar tegenaan kijk De meningen over Human Design lopen nogal uiteen; de een vindt het onzin, de ander zweert erbij. Wat je er ook van vindt, feit is dat Human Design steeds populairder wordt. Maar daarmee worden er ook steeds meer...

  Lees meer

  In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  In 3 stappen je droomleven manifesteren met Human Design Sinds ik mijn design leef - als 2/4 Splenic Projector - voel ik me 100% mezelf en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: vrij zijn, reizen en andere mensen helpen! En dan te bedenken dat ik in 2020 nog PTSS...

  Lees meer

  Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamen

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Hoe leef je je Human Design? In 6 stappen je design belichamenAls je voor het eerst naar je chart kijkt zie je waarschijnlijk vooral lijntjes, kleurtjes en vlakken. Wat betekent dit allemaal en waar moet je beginnen? In dit artikel leg ik stap voor stap en super...

  Lees meer

  Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Wat als je je exacte geboortetijd niet weet voor Human Design?Om jouw unieke chart te kunnen berekenen heb je je geboortedatum, geboortetijd en je geboorteplaats nodig. Maar wat als je je exacte geboortetijd niet weet? Hoe nauw komt dit? Kan je ook een geschatte tijd...

  Lees meer

  door Lindy | | Human Design | 0 reacties

  Dit zijn de 5 Human Design definities & hun unieke krachtOp je chart zie je een lijst met ‘chart information’ staan en daartussen staat ‘definitie’ (of ‘definition’). Binnen Human Design worden er 5 verschillende definities onderscheiden. De definitie die je hebt...

  Lees meer

  Zo maak je een vision board voor 2024 met Human Design (2024)

  References

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Jerrold Considine

  Last Updated:

  Views: 6092

  Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

  Reviews: 85% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Jerrold Considine

  Birthday: 1993-11-03

  Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

  Phone: +5816749283868

  Job: Sales Executive

  Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

  Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.